Indefrosne feriemidler – skal de indbetales eller beholdes? Husk frist den 31. august 2021

Hvis din virksomhed har indefrosne feriemidler (feriepenge fra overgangsåret), der endnu ikke er indbetalt til Lønmodtagernes Feriemidler, skal I senest den 31. august hvert år indberette, om I fortsat ønsker at beholde feriepengene i virksomheden eller om de skal indbetales.

Indberetning sker på virk.dk.
Indberetning skal ske hvert år, indtil alle feriepengene fra overgangsåret er indbetalt. Hvis fristen ikke overholdes, skal alle feriepengene indbetales på én gang.

Årlig opkrævning – i disse tilfælde skal pengene indbetales
Har medarbejderne krav på feriepengene, kan virksomheden ikke vælge at beholde dem. Virksomheden modtager derfor helt automatisk en opkrævning i tilfælde, hvor medarbejderen:

  • Dør
  • Når folkepensionsalderen
  • Har ansøgt om udbetaling i forbindelse med udrejse fra Danmark eller tilkendes førtidspension, eller
  • Hvis de optjente feriepenge for overgangsåret ikke overstiger 1.500 kr.

I alle andre tilfælde er det muligt at beholde feriepengene, hvis blot virksomheden husker at indberette det inden fristen.

Betales opkrævningen rettidigt, udgør det samtidig en bekræftelse på, at de resterende feriepenge fra overgangsåret beholdes i virksomheden. Det er derfor ikke nødvendigt med yderligere indberetning.

Betales opkrævningen ikke til tiden, skal samtlige feriepenge for overgangsåret betales – uanset om medarbejderen har krav på dem eller ej. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på betalingsfristen.

Får virksomheden automatisk en årlig opkrævning?
Nej, det sker kun i ovennævnte tilfælde. Der kan altså være år, hvor virksomheden ikke får en opkrævning, og her gælder indberetningsfristen den 31. august, hvis virksomheden fortsat gerne vil beholde feriepengene.

Er det en god idé at indbetale nu – også selvom virksomheden ikke har fået en opkrævning?
Ja, det kan det være.

Hvis virksomheden beholder pengene, koster det en årlig indeksering, der beregnes fra juni til maj.

Betaler virksomheden negative renter, og vil der være luft i økonomien efter planlagte tiltag (og uforudsete udgifter), kan det være en fordel at indbetale nu. Så sparer virksomheden også det administrative arbejde
forbundet med opkrævninger og indberetninger fremover.

Har virksomheden til gengæld en kassekredit, hvor renten er højere end 1,5-2%, vil det være billigere at betale indekseringen end at trække på kassekreditten.

Kan virksomheden vælge kun at indbetale noget?
Ja, virksomheden kan vælge at indbetale for enkelte medarbejdere eller medarbejdergrupper.

Kan der ske indbetaling, selvom det er indberettet, at feriepengene beholdes i virksomheden?
Ja, selvom virksomheden i første omgang har valgt at beholde pengene, kan der ske indbetaling på et hvilket som helst tidspunkt. Indekseringen løber så fra maj og frem til indbetalingstidspunktet, og bliver opkrævet i juli året efter.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at vide mere:

Mette Bjørndal, Advokat (L), Partner
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.