Ny normalvedtægt for ejerforeninger

Ny normalvedtægt for ejerforeninger

Den 1. juli 2020 trådte den nye ejerlejlighedslov i kraft. Den nye ejerlejlighedslov indeholder en bemyndigelse til boligministeren om at fastsætte en ny normalvedtægt, som indeholder nærmere bestemmelser om ejerforeningens forhold og varetagelse af ejernes fælles anliggender, rettigheder og forpligtelser.

Den nye normalvedtægt trådte i kraft den 1. januar 2021. Normalvedtægten bestemmelser regulerer forhold, som ikke særskilt er reguleret i ejerforeningens særvedtægt.

Den nye normalvedtægt har forskellig virkning afhængigt af om ejerforeningen har stiftet og tinglyst en særvedtægt før eller efter den 1. januar 2021.

Hvis ejerforeningen har stiftet og tinglyst en særvedtægt før den 1. januar 2021, vil den nye normalvedtægt have virkning fra den 1. januar 2022, og ejerforeningens særvedtægt vil suppleres af den nye normalvedtægt fra 1. januar 2022.

For ejerforeninger der først er stiftet efter den 1. januar 2021 vil ejerforeningens forhold reguleres af den nye normalvedtægt fra den 1. januar 2021 – medmindre ejerforeningen vedtager en særvedtægt som afviger fra reglerne i normalvedtægten.

Vi står klar til at rådgive jeres ejerforening om den nye normalvedtægt, eller hjælpe jeres ejerforening med en skræddersyet løsning til en ny særvedtægt, som tager højde for den nye normalvedtægt.

Orato
Sigurd K. Velling, Advokatfuldmægtig
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.