Opfølgning på artikel – Rettighedshavere skal nu sige fra, hvis ikke deres værk skal anvendes i kunstig intelligens

Koda tager forbehold for tekst- og datamining, til brug i kunstig intelligens (AI), for deres medlemmers værker

Opfølgning på artiklen: Rettighedshavere skal nu sige fra, hvis ikke deres værk skal anvendes i kunstig intelligens

Den 26. september 2023 lavede vi en artikel om betydningen af tilføjelsen i ophavsretslovens § 11 b.

Ophavsretslovens § 11 b åbner nemlig for, at tekst- og datamining (som er den fremgangsmåde der benyttes ved AI-værktøjer) er lovligt, hvis adgangen til materialet er lovlig erhvervet, og hvis rettighedshaveren ikke udtrykkeligt har forbeholdt sig retten til at foretage tekst- og datamining af værket.

Koda har nu forholdt sig til ophavsretslovens § 11 b, da de har udgivet en artikel den 1. november 2023, hvori de tager et generelt forbehold for brugen af deres medlemmers værker.

Koda vil med dette forhindre, at deres medlemmers værker bliver brugt af AI-værktøjer uden tilladelse og betaling. Koda tager således et generelt forbehold for alle deres medlemmer, som beskrevet i ophavsretslovens § 11 b, stk. 2.

Det er uvist, om det generelle forbehold er tilstrækkeligt til at opfylde ophavsretslovens § 11 b, stk. 2. Derudover tilbagestår fortsat spørgsmålet om, hvilke konsekvenser ophavsretslovens § 11 b har for andre rettighedshavere til f.eks. litterære værker, fotos, kunst mm.

Hvis du har spørgsmål til hvilken betydning åbningen i ophavsretsloven har for dig og dine værker, eller på anden vis dig som rettighedshaver, så kontakt advokatfuldmægtig Benjamin Silberbrand Gehrt på bg@orato.dk eller tlf. 93102287.

Benjamin Silberbrand Gehrt, Advokatfuldmægtig
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.