Selskabsforhold

Vi yder rådgivning i forbindelse med alle typer af selskabsretlige opgaver og har stor erfaring med rådgivning af især ejerledede virksomheder.

Vores bistand omfatter blandt andet

 • stiftelse/etablering af ApS, A/S, I/S, P/S og K/S,
 • ejeraftaler,
 • opkøb og virksomhedsoverdragelse, herunder forberedelse hertil,
 • skattefrie og skattepligtige omstruktureringer,
 • etablering af holdingselskab,
 • fusion,
 • spaltning
 • likvidation
 • Stiftelse, drift og forandringer af fonde – erhvervsdrivende og almene smat selvejende institutioner
 • Stiftelse, drift og forandringer af foreninger
 • Bestyrelsesarbejde

STIFTELSER OG OMSTRUKTURERING OG SALG

Oftest vil vores kunder have en idé om, hvilken slags virksomhed de skal drive. Vi rådgiver herom og sikrer, at valget bliver det bedste ud fra konkrete behov for hæftelsesbegrænsning, praktisk hverdag, finansiering, involverede personer og andre betydningsfulde parametre for dig.

Vi arbejder tæt sammen med øvrige rådgivere (revisor, bank mv.) for at sikre den bedste løsning også skatteretligt, og yder i tilknytning hertil en bredere erhvervsretlig rådgivning, hvilket du kan læse mere om under punktet ”forretningsrådgivning”, således at dine drømme og ønsker får de bedste rammer.

Vi har dertil speciel erfaring indenfor række konkrete brancher, som er omfattet af særlige regler også i relation til juridisk konstruktion herunder speciallæger og tandlæger.

EJERAFTALER

Når I er flere ejere, opstår en række særlige problemstillinger i relation til forpligtelser til at præstere arbejde i virksomheden, retten til at købe og sælge dele af virksomheden. Vi har specialiseret os i at skræddersy en ordning til jer, som netop kan løse jeres behov. Vi bruger både de sædvanlige muligheder indenfor selskabsretten og de mindre sædvanlige muligheder, som kan involvere forsikringer og håndtering af finansiering af køb mellem ejere.

Ejeraftaler skal håndtere den virkelighed, som den enkelte virksomhed har. Derfor er det vigtigt at forholde sig til, om der er tale om en virksomhed i opstart/udvikling (innovation) eller stabil drift eller forandring/forberedelse til salg. Vi bruger vores juridiske værktøjskasse og andre redskaber til at afklare behovene for regulering og dokumenter.

FONDE

Vi rådgiver fonde (og stiftere) om etablering, drift, udlodninger, vedtægtsforhold, offentligt tilsyn og forretning. Fondene omfatter tillige selvejende institutioner.

Vi har rådgivere, som arbejder med bestyrelsesarbejde i fonde, og som har indsigt i både de erhvervsdrivende fondes forhold og almindelige fondes forhold.

BESTYRELSESARBEJDE

Mange kapitalselskaber (ApS og A/S) har en bestyrelse. Det er vigtigt, hvis der er en bestyrelse, at man bruger denne korrekt. Det har traditionelt været almindeligt at have en såkaldt ”tantebestyrelse”, som reelt ingen indflydelse har haft på driften af virksomheden. En bestyrelse er det øverste ledelsesorgan, og de mennesker, som sidder i bestyrelsen, har et selvstændigt og personligt ansvar for virksomhedens overordnede spørgsmål (herunder strategi og økonomi). Vi rådgiver derfor om ledelsens ansvar og om håndtering af og brug af bestyrelsens kompetencer.

Vi har advokater som arbejder med bestyrelsesarbejde i kapitalselskaber og som selv sidder i bestyrelsen for virksomheder.

Der er mange fordele ved at have en advokat i sin bestyrelse, idet advokaten har indsigt i de juridiske krav og begrænsninger som gør sig gældende for ledelsen af selskabet. Derudover har advokaten, når der skal laves andet juridisk arbejde, umiddelbar indsigt i selskabets overordnede forhold og oftest også i mange mere detaljerede forhold.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.