Udskydelse af momslån mv. (hjælpepakkerne som følge af covid-19)

Skatteministeriet har den 16. oktober 2021 sendt lov om ændring af lov om rentefrie lån svarende til angivet moms og lønsumsafgift og fremrykket udbetaling af skattekreditter m.v. i forbindelse med covid-19 og lov om midlertidig udskydelse af angivelses- og betalingsfrister m.v. på skatteområdet i forbindelse med covid-19 i høring.

Folketinget har løbende vedtaget hjælpepakker for at holde hånden under danske virksomheder. Der er bl.a. gennemført flere udskydelser af virksomhedernes betalingsfrister for A-skat, arbejdsmarkedsbidrag og moms og indført låneordninger for A-skat, arbejdsmarkedsbidrag, moms og lønsumsafgift.

Selvom det går fremad i dansk økonomi efter covid-19-krisen, er der brancher, der fortsat har det svært og dermed også fremadrettet har brug for hjælp.

Det foreslås derfor bl.a., at de virksomheder der har fået momslån og står til at skulle tilbagebetale disse den 1. november 2021 og den 1. februar 2022, kan udskyde betalingerne til den 1. april 2022. Konkret betyder det, at ca. 61.000 momslån, som stod til at skulle betales om kort tid, nu kan vente til den 1. april 2022 med at blive betalt.

Derudover forlænger man bl.a. også den maksimale varighed for betalingsordninger vedrørende skattekontogæld fra 12 måneder til 24 måneder.

Loven forventes at træde i kraft efteråret 2021.

Mette Bjørndal, Advokat (L), Partner
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.